Trash tree; de interactieve afvalbak

Via Facebook zag ik een oproep van de gemeente Eindhoven dat je mee kon doen met de ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak!’ Dinsdag 3 oktober stonden mijn vriend Marcel en ik in de finale. Er waren hele leuke en inspirerende ontwerpen bij! Uiteindelijk werden wij gekozen als winnaar!!

De Trash Tree is een interactieve afvalbak die zorgt voor een schonere en tevens groenere omgeving. Wanneer men afval in de boom deponeert, maakt deze het geluid van een fluitend vogeltje. Dit maakt het hartikke leuk om afval in deze afvalbak te werpen! Ook zullen er in de avonduren lampjes in de boom oplichten. Dit geeft een magisch effect. Zo is het ook in de avonduren een stimulans om afval op te ruimen.

We zijn meteen aan de slag gegaan toen we ons hadden opgegeven voor de ontwerpwedstrijd. Hierboven zie je een foto van het proces, toen we de Trash Tree aan het maken waren. We hebben gekozen voor een natuurlijk ontwerp, dat past binnen elke omgeving. Een eyecatcher die zichtbaar is en opvalt, zonder storend te zijn.

Op deze foto zie je dat het prototype bijna klaar is. De Trash Tree moest toen nog in elkaar gezet worden, de lampjes moesten er nog in komen en niet te vergeten de vogel! 🙂
De afvalbak maakt een vogelgeluid als men afval in de bak gooit. We hebben gekozen voor een vogelgeluid omdat dit een prettig en natuurlijk geluid is en net zoals echte vogels vervelen de geluidjes nooit, hoe vaak je ze ook hoort. Zo ‘bedankt’ de natuur je als het ware voor het opruimen van de omgeving.

De finale was erg spannend want de concurrentie was erg groot! We zijn heel blij dat we hebben gewonnen! We kregen meteen veel aandacht via de media, zoals van de gemeente Eindhoven, gemeente Tilburg en van het ED.nl . Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van deze afvalbak. We hopen dat deze de mensen binnenkort echt kan gaan verblijden met een interactieve beleving en dat zo het straatbeeld schoner en vrolijker wordt!

Voor meer informatie zie onze website: http://www.trashtree.nl.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*