Urban jungle

Groen, groen en nog meer groen! Veel planten, botanische of groene prints aan je interieur toevoegen in combinatie met natuurlijke materialen, dat is urban jungle; de nieuwe woontrend.

Urban jungle

Op deze foto zie je een plantenhoekje in onze woonkamer. Ik hou erg van planten en aardse tinten, maar een echte ‘urban jungle’ is het bij ons niet (misschien alleen dan in dit hoekje 😉 ).

Om een urban jungle te maken, heb je wel planten nodig. Welke planten je kiest, maakt eigenlijk niet veel uit. Hoe groener hoe beter! Het groen is mooi in combinatie met zwart en wit, maar ook met natuurlijke materialen zoals hout en kurk.

Het geeft een mooi effect om op verschillende niveaus planten te combineren; op de vloer, op de tafel en hangend aan het plafond.

Hier zie je dat door de groene muur ook al een ‘urban jungle sfeer’ ontstaat. Ook de glazen vazen passen hier uitstekend bij.

Op de foto hierboven is gekozen voor een zwart-witte botanische print. Samen met de natuurlijke elementen zoals de lamp en de planten geeft het een mooie uitstraling.

Als je het nu moeilijk vind om veel planten te verzorgen, kun je ook kiezen voor de cactus. Deze vergen niet veel onderhoud en zien er stoer uit.
Je hoeft ook niet meteen je hele huis te veranderen, maar een beetje meer groen toevoegen kan wel een erg verrassende uitwerking hebben.

Wat vind jij van de ‘urban jungle stijl’?

Andere bronnen: Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *