Verbouwing zolder

Vorig jaar in oktober zijn we begonnen met de verbouwing van onze zolder. Dit hebben we gedaan om meer opbergruimte te creëren. In dit artikel laat ik zien wat we hebben gedaan en hoe de zolder er uitzag vóór de verbouwing.

Nu is het nog wat kaal, maar zo is het uiteindelijk geworden. 🙂 We wilden heel graag meer opbergruimte, daardoor hebben we aan de zijkanten kasten gemaakt. De industriële lamp aan het plafond hebben we ook zelf gemaakt, dat kun je lezen in dit artikel.

Hier zie je hoe de zolder eruit zag vóór de verbouwing.. Een heel verschil hè! Eigenlijk stonden er twee grote stellingkasten, maar ik dacht er pas aan om een foto te maken toen ik één kast al had afgebroken..

Yeah deze vloer gaat eruit en maakt plaats voor een vloer van kliklaminaat.

Zo ziet de rechter zijkant er nu uit. De kasten gaan open door middel van een push-to-open systeem om zo greeploos de kasten te openen.

Dit is de extra ruimte die is vrij gekomen doordat we kasten hebben gemaakt. Hier kunnen we nu de spullen opbergen die eerst in het zicht stonden. Het vinyl zijl wat op de vloer lag, hebben we deels gebruikt als vloer voor in de kasten.

In de kast zijn spullen opgeborgen zoals kerstdecoratie, campingspullen, koffers, oude studieboeken enzovoorts.

Ook wilden we alle apparaten op de zolder netjes wegwerken. Daarom hebben we grote, hoge kasten gemaakt.

En zo is de kastenwand geworden. Alle apparaten zijn mooi uit het zicht. Hier komt dadelijk wel nog een droogrek en de strijkplank te staan. Ook komt er nog een uitschuifbare la tussen de wasmachine en de droger.

Een hele verbouwing, maar we zijn erg blij met het resultaat! Waarschijnlijk komt hier nog een kast/trolley naast de stoel en gaan we in de zomer de dakraam nog wit verven.

Wat vind jij van het resultaat? En hoe ziet jou zolderkamer eruit?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 Replies to “Verbouwing zolder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*