DIY: Oude kist opknappen

In de zomer heb ik op de rommelmarkt een oude groene legerkist kist gekocht. Deze heb ik opgeknapt en lichtgrijs geverfd. Oude meubels opknappen is helemaal van deze tijd. Wil je zien hoe de kist is geworden? Kijk hier mee voor het resultaat!

Hierboven op de foto zie je hoe de kist eruit zag toen ik hem heb gekocht. Ik gebruik hem voor bij mijn plantenhoekje.

Eerst schuurde ik de kist kaal met schuurpapier korrel 150. Voor het opknappen van de kist gebruikte ik de verf van Rust-Oleum in de kleur ‘Kiezel’. En daarna nog een vernis in de kleur ‘Transparant mat’.

Verf eerst één laag. Laat dan de verf goed drogen. Vervolgens lichtjes schuren, en dan weer een laagje verf.

Zorg dat als je het slot gaat verven de kist goed droog is! Dan kan je de kist afplakken, zodat er geen zwarte verf op de kist terrecht komt. Het slot verfde ik met zwarte zijdeglas verf van de Action. Daarbij deed ik hetzelfde als bij het verven van de kist; verven, schuren/verven. Als de verf droog is, kun je de tape er voorzichtig af halen. Als laatste deed ik over de kist en het slot een laagje vernis. Zo gaat de kist langer mee.

En tadaaa! 🙂 Hier het reslutaat. zo ziet ons plantenhoekje er nu uit.

Ik heb de ruwe plekjes niet weggeschuurd of opgevuld. Deze grove elementen geven de kist juist een ouder en stoer uiterlijk.

Wat vind jij van het resultaat?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *