Trash tree; de interactieve afvalbak

Ik zag een oproep voorbij komen van de gemeente Eindhoven dat je mee kon doen met de ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak!’ Dinsdag 3 oktober stonden mijn vriend en ik in de finale van deze wedstrijd. Er waren hele leuke en inspirerende ontwerpen bij! Uiteindelijk werden wij gekozen als winnaar!!

Trash Tree

De finale was erg spannend want de concurrentie was erg groot! We zijn heel blij dat we hebben gewonnen! We kregen meteen veel aandacht via de media, zoals van de gemeente Eindhoven, gemeente Tilburg en van het ED.nl . Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van deze afvalbak. We hopen.

Mijn vriend en ik met het prototype

De Trash Tree is een interactieve afvalbak die zorgt voor een schonere en tevens groenere omgeving. Wanneer men afval in de boom deponeert, maakt deze het geluid van een fluitend vogeltje. Dit maakt het hartikke leuk om afval in deze afvalbak te werpen! Ook zullen er in de avonduren lampjes in de boom oplichten. Dit geeft een magisch effect. Zo is het ook in de avonduren een stimulans om afval op te ruimen.

De Trash Tree staat in Eindhoven in het Lex en Edo Hornemannplantsoen

We hebben gekozen voor een natuurlijk ontwerp, dat past binnen elke omgeving. Een eyecatcher die zichtbaar is en opvalt, zonder storend te zijn.

De Trash Tree geeft een magisch effect in het donker

De afvalbak maakt een vogelgeluid als men afval in de bak gooit. We hebben gekozen voor een vogelgeluid omdat dit een prettig en natuurlijk geluid is en net zoals echte vogels vervelen de geluidjes nooit, hoe vaak je ze ook hoort. Zo ‘bedankt’ de natuur je als het ware voor het opruimen van de omgeving.

Specificaties Trash Tree

Voor meer informatie zie de websites: http://www.trashtree.nl of https://ferro-fix-nederland.nl

We hopen dat deze interactieve afvalbak de mensen echt kan gaan verblijden door middel van een beleving en dat zo het straatbeeld schoner en vrolijker wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *