Favoriete kamerplanten

Ik houd erg van planten en groen in het interieur. Kamerplanten zorgen voor gezelligheid en sfeer. Ze zijn ideaal als decoratie om je huis mooi aan te kleden. Hieronder mijn zes favoriete kamerplanten.

De hippe plant in de grijze pot is de ‘Alocasia Polly’ (oftewel olifantsoor of skeletplant genoemd). Dit is mijn nieuwste aanwinst. De bladeren vind ik erg decoratief en stoer.

De ‘Musa’ of Bananenplant is ook een van mijn favorieten. Hij heeft erg grote bladeren. Hij groeit normaal in warme landen. Ik geef hem iedere week 1/2 liter water. De onderste bladeren kunnen geel worden en afsterven, maar dat is niet erg. Als de rest van de bladeren maar niet geel wordt, want dan heeft de plant teveel of te weinig water gekregen. Er kunnen zelfs bananen aan komen, maar dat is hier nog niet gebeurd. 😉

Deze hangplant is de ‘Lepismium Houlletianum’. Deze plant is ideaal, want hij heeft maar weinig water nodig. Dus handig voor mensen met geen groene vingers. Deze plant is meestal wel vrij prijzig in aanschaf.

De ‘Monstera deliciosa’ (oftewel gatenplant) staat bekend vanwege zijn gaten in de bladeren. Dat maakt de plant erg uniek. Deze plant is een echte klimmer en makkelijk in onderhoud.


De ‘Pilea Peperomioides‘, beter bekend als de Pannenkoekenplant is een zeer geliefd plantje vanwege zijn mooie, ronde bladeren die lijken op pannenkoeken. De Pilea houdt van een lichte plek en is verder makkelijk in verzorging. De plant krijgt vaak ‘babyplantjes’ die je weer kan stekken. Geef de plant een keer per week een scheutje water en dan bloeit hij volop!

De ‘Ceropegia woodii’ oftewel Chinees lantaarnplantje staat bekend om zijn hartvorminge bladeren. Dit plantje is erg leuk om in een hangpot of op een hoge kast te zetten omdat deze plant ontzettend lang kan worden.

Wat is jouw favoriete kamerplant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *