Verbouwing voortuin

Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met de verbouwing van onze voortuin. We hadden hier veel buxusboompjes staan, die door de komst van de buxusrups allemaal kaal waren geworden. Daarom hebben we een nieuwe, redelijk onderhoudsvrije voortuin aangelegd.

voortuin

Voordat we begonnen, hebben mijn vriend en ik eerst ideeën verzameld en gekeken welke voortuinen we mooi vinden. Toen we wisten wat we wilden, zijn we aan de slag gegaan.

voortuin

Op deze foto zie je hoe onze voortuin er voorheen uitzag. Een hele rij met buxusbolletjes. Helaas hebben we veel last gehad van de buxusrups. Deze boompjes zaten er helemaal vol mee. Daarom hebben we besloten deze eruit te halen en te kiezen voor iets anders (in plaats van bestrijden).

buxusboompjes

Hier zie je de buxusboompjes van dichtbij. Zo zie je goed dat ze helemaal kaal geworden zijn en er niet meer mooi uit zien.

verbouwing voortuin

Eerst hebben mijn vader en mijn vriend deze bak gemetseld met stapelblokken. Deze bak is 360 cm lang, 150 cm breed en 2 lagen hoog.
Daarna hebben ze irrigatieleidingen gelegd. Hiervoor hebben ze de hele stoep moeten openbreken en vervolgens opnieuw moeten leggen. We wilden graag een voortuin die zoveel mogelijk onderhoudsvrij is. Nu hoeven we de kraan maar open te zetten en krijgen de planten vanzelf water.

beplanting

De boompjes die we hebben uitgezocht zijn de Ceanothus impressus ‘Victoria’  (Amerikaanse Sering). Deze boompjes zijn wintergroen en winterhard. In de zomer krijgen ze mooie blauwpaarse bloemen.
De siergrassen zijn de Carex oshimensis ‘Everest’. Deze grassoort is ook winterhard en wintergroen. Ook hebben ze maar weinig verzorging nodig. Er staan 19 van deze siergrassen in de bak.

bloempotten

De potten op bovenstaande foto heb ik in de hoek neer gezet met pampasgras erin. Ze zijn van House Doctor. Dit gras is bekend om zijn mooie pluimen, die rond augustus te zien zijn.

voortuin

En hier zie je het uiteindelijke resultaat! De beukenheg staat in bloei, wat er al meteen een stuk frisser en vrolijker uitziet.

Wat vind je van het resultaat? Heb jij ook last gehad van de buxusrups?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *